fbpx
„Trăiește clipa, dar dă-i clipei valoare! Depinde doar de tine să-ți pui amprenta asupra ei.“

Învierea din sufletul nostru

de

Iată că a venit din nou vremea sărbătorilor. Mai ieri sărbătoream Naşterea Domnului iar acum suntem cu gândul la Răstignirea şi Învierea Lui.

Timpul zboară, iar noi adunăm urmele faptelor şi cuvintelor noastre lăsate prin timp.

Mă gândeam deunăzi la felul în care timpul ne schimbă percepţia asupra unei sărbători.
Ce însemna pentru voi Paştele când eraţi copii ? Cât înţelegeaţi din minunea Învierii şi câţi în jurul vostru vă puteau “traduce” adevărata ei semnificaţie ?

Probabil că, foarte mulţi îşi doresc să retrăiască anii copilăriei, cu toate bucuriile ei şi, mai ales, fără grijile maturităţii.
Răspunsul vieţii este neîndurător: nu este posibil.

Umbra tristeţii se aşterne pe chipul vostru, nu-i aşa ?

De ce ? vă întreb. Nu trebuie. Nu mai trebuie.

Timpul pe care îl trăim acum este cel mai bun şi cel mai frumos. Pentru că este timpul nostru. Un timp în care ne putem bucura de ceea ce am sădit în sufletul nostru … în timp.

Iar timpul care a trecut peste noi ne-a lăsat experienţe şi trăiri pe care nimeni şi nimic nu ar putea să le reproducă. Un timp în care ne-am maturizat învăţând ce înseamnă iubirea pentru noi şi pentru aproapele nostru. Un timp care ne-a învăţat răbdarea şi ascultarea, smerenia şi credinţa.

Un timp în care am învăţat singuri, prin propriile trăiri, ce înseamnă să fii umilit, trădat, răstignit şi totuşi să renaşti. Uneori mai puternic, alteori vulnerabil, dar de fiecare dată înnoit sufleteşte.

Toate acestea sunt în noi … în acest moment. Şi mai ales în această perioadă a sărbătorilor pascale, timpul acesta ne ajută să le percepem altfel decât reuşeam odinioară.

Acum înţelegem lesne de ce trebuie să fim trişti şi când trebuie să ne bucurăm. Avem toate acestea … în sufletul nostru.
Ne putem bucura pe deplin de ele şi le putem împărtăşi şi celor din jur. Pentru că, o dată în plus, sărbătorile simbolizează dăruire din iubire. Iar dăruirea presupune lumină interioară şi o înnoire permanentă.

Aşadar, prieteni dragi, bucuraţi-vă de voi şi de ceea ce aţi devenit în timp ! Bucuraţi-vă de sărbători şi de faptul că aveţi lângă voi oameni dragi alături de care să le petreceţi !

Şi mai ales … Bucuraţi-vă de lumina Învierii şi ţineţi-o permanent aprinsă în sufletul vostru !

 

Foto: via Facebook

Comentarii

  • Ce frumos știți voi să aduceți lumină in suflet prin cuvintele voastre magice. Există muuuulta suferința si ce e mai cumplit in aceste zile decat să nu fii acasă. Dumnezei știe ce face întotdeauna si trebuie să punem umărul să se facă voia lui. Vă doresc bucurii, împliniri, pace, tihnă. Sărbători frumoase!

    Maria 24 aprilie 2019 10:07 Răspunde
    • Îți mulțumesc frumos Maria pentru gândurile tale. Dumnezeu să fie cu tine și să îți lumineze drumul vieții !

      Simona Liliana Soare 4 mai 2019 11:27 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title