fbpx
„Trăiește clipa, dar dă-i clipei valoare! Depinde doar de tine să-ți pui amprenta asupra ei.“

Astăzi a fost Ziua Internațională a Fericirii …

de

 

Ei și ? A fost și anul trecut, și acum doi ani … și va fi din nou la anul, șamd.

Ei bine, nu. Pentru mine, astăzi, a fost o zi diferită față de anii precedenți, când titulatura zilei îmi traversa mintea preț de câteva minute, fără să caute sens sau semnificație în adevărul propriu al vieții trăite. Și știu prea bine că, la anul, din nou nu voi mai reflecta la asta, așa cum am făcut-o azi.

Dar astăzi, mi-am luat răgazul de a purta o discuție interioară, în care m-am întrebat direct ce mă face cu adevărat fericită. Iar dialogul a fost intens, între minte și suflet, într-o armonie pe care nu o regăsesc adesea.

Fericirea ține de tine, spunea mintea.

Iar eu am căutat fericirea în interiorul meu … și inima îi transmitea drept răspuns minții, chipul celor dragi, bucuria clipelor trăite, liniștea sufletului, recunoștința și armonia în care încerc în fiecare zi să îmi parcurg drumul vieții.

Fericirea ține de tine, spunea mintea, iar răspunsul inimii aducea cu sine chipul celor dragi … fără de care celelalte nu au niciun sens. Iar mintea mi-a confirmat că sunt parte a unui Univers, că am o menire și un drum de parcurs, care nu se pot împlini în izolare.

Fericirea ține de tine, îmi spunea mintea, iar eu i-am răspuns că am ales să îmi trăiesc fericirea alături de alte fericiri trăite.

Astăzi, m-am întrebat dacă titulatura zilei este actuală … și mi-am răspuns ignorând raționalul.

Da, este o zi în care putem fi fericiți. Da, este o zi potrivită pentru a reflecta la ceea ce ne face fericiți, la ceea ce am putea schimba la noi și în viața noastră.

Pentru că, nu, nicio zi nu merită pierdută în nefericire așteptând o perioadă fericită !

Foto: via Facebook

Categorii:
Confesiuni

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title